Je stoel omdraaien en achteruitrijden maar!

Je stoel omdraaien en achteruitrijden maar!

KESTEREN – ‘Voor het bedienen van machines achter John Deere-tractoren hoeven bestuurders voortaan niet meer in een gedraaide houding op hun stoel te zitten. Dankzij onze Vlastuin Omkeerinrichting kunnen ze hun stoel 180 graden draaien en zowel voor- als achteruitrijdend machines bedienen’, vertelt Barend van Dijk, bedrijfsleider bij Vlastuin Mechanisatie.

De nieuw ontwikkelde omkeerinrichtingen van Vlastuin Mechanisatie verschaffen gebruikers een beter zicht op het werk, waardoor ze efficiënter kunnen werken. Bovendien is het comfortabeler en meer ergonomisch.

De vernuftige draaitechniek en het bedienen van zowel de tractor als de machine is mogelijk dankzij een CommandArm gecombineerd met pedalen en/of joysticks. Via deze combinatie kan de bestuurder tegelijkertijd alle tractor- als machinefuncties bedienen.

Ergonomisch
‘Met Vlastuin Mechanisatie leveren we onder meer laadkranen aan bedrijven in de boomkwekerijsector. In het hoogseizoen draaien deze laadkranen en hun bemanning veel werkuren, een prettige werkhouding is dan welkom. De laatste jaren speelt dit ergonomische aspect ook binnen de boomkwekerij een steeds grotere rol. Met onze Vlastuin Omkeerinrichting spelen we hier nu op in’, legt Van Dijk uit. ‘Inmiddels hebben we al verschillende nieuwe John Deere-tractoren geleverd met onze omkeerinrichting. Het is dan ook ideaal voor het werken in de bosbouw, akkerbouw of boomkwekerij.’

Vlastuin Mechanisatie installeert deze laadkranen en omkeerinrichtingen in haar eigen werkplaats op de John Deere-trekkers. ‘Het is onze toegevoegde waarde voor klanten dat ze één totaalleverancier hebben, die zowel de trekker als de kraan en omkeerinrichting opbouwt.’

Verkooppunt van bekende merken
Vlastuin Mechanisatie uit Kesteren is gespecialiseerd in service, reparatie en onderhoud van tractoren, landbouw- en grondverzetmachines en trailers. Bovendien fungeert de onderneming regionaal als verkooppunt voor nieuwe en gebruikte machines van bekende landbouw- en grondverzetmerken waaronder John Deere.