MDE 2001 4000 E3

MDE 2001 4000 E3

In februari heeft Vlastuin Mechanisatie haar eerst aanhangwagen geleverd aan Boomkwekerij J.D. van de Bijl uit Lienden. “Wij hebben gekozen voor de Vlastuin bomenwagen, omdat deze al goedgekeurd is volgens de eisen van de nieuwe wetgeving”. We zijn graag voorbereid op de toekomst”, aldus dhr. Gerard van de Bijl.

Bomenwagen

Deze aanhangwagen is speciaal ontwikkeld voor de boomkwekerijsector met een sterke tranenplaat bodem om zware bomen met kluit mee te kunnen vervoeren. Daarnaast kan de aanhangwagen ook als platte wagen worden gebruikt, doordat beide zijkanten voorzien zijn van uitneembare rongen. Voor een betere veiligheid en om aan de nieuwe wetgeving te voldoen is de is de aanhangwagen uitgerust met een tweeleiding luchtremsysteem. Verder heeft de klant de mogelijkheid om te kiezen tussen twee varianten: een 5 meter lengte wagen met 2 assen of een aanhangwagen van 6 meter met 3 of 4 assen.

Nieuwe wetgeving

De maximumsnelheid voor (land)bouwvoertuigen gaat van 25 naar 40 km/u. Voertuigen die harder willen rijden dan 25 km/u, moeten een kentekenplaat voeren per 20 mei 2020. Alle nieuwe verkochte voertuigen krijgen vanaf de invoeringsdatum van de wet direct een kentekenplaat. Voor alle bestaande voertuigen geldt een stapsgewijze kentekenplicht, deze is echter wel eindig. Vanaf 1 januari 2025 moeten alle bestaande (land)bouwvoertuigen een kentekenplaat voeren op de openbare weg. Meer informatie hierover kunt u lezen op: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2019/04/05/verplichte-apk-voor-snelle-landbouwvoertuigen https://www.grondig.com/artikel/wetsvoorstel-registratie-en-snelheidsverhoging-landbouwvoertuigen-naar-tweede-kamer